Siirry sisältöön
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Biokaasulaskuri

Kohti kestävää tulevaisuutta – Chemitec osallistuu tapahtumaan ”Kokkola Material Week 2020”

Chemitec kuuli uusimmat uutiset nykyisten tutkimusten ja kehityksen saralta kemiantekniikan, biotalouden ja kaivosteollisuuden osalta, kun Chemitec osallistui tapahtumaan ”Kokkola Material Week” 9.-12.11.2020. Virtuaalinen konferenssi keräsi puhujia ja osallistujia ympäri maailmaa sisältäen tärkeitä toimijoita mineraali-, kaivos- ja akkuteollisuudesta, kuten Anglo American Sakatti Mining Oy, Boliden Kokkola Oy, Suomen Geologian Tutkimuskeskus, Keliber Oy, Suomen Luonnonvarakeskus, Tikomet, ja Wärtsilä. Lisäksi konferenssilla oli vahva painotus kiertotaloudessa ja biokemiassa. Konferenssin aikana esiteltiin tämän alan yrityksiä ja tutkimuskeskuksia. Tämä kaikki sopi mainiosti Chemitecin arvoihin.

Konferenssin aikana esiteltiin useita mielenkiintoisia suomalaisia innovaatiota kuten, käytettyjen alkaliparistojen jalostaminen biolannoitteeksi (Tracegrow) ja ravinteiden kierrätys eläinperäisen ruoan sivuvirroista (Honkajoki Oy). Lisäksi Oulun yliopisto esitteli erittäin mielenkiintoisen tutkimuksen uusista menetelmistä ravinteiden talteenottoon käyttäen absorptiota ja sähkökemiallista saostamista. He olivat myös tutkineet jätteiden kierrätystä ja lannoitteita yhteistyössä yritysten kanssa.

Suomi on toiminut edelläkävijänä kierrätyksessä ja kierotaloudessa, joten muutamat tahot esittelivät palvelunsa näiden keksintöjen kaupallistamiseksi. Kansainvälistä markkinointia varten kannattaa olla yhteydessä seuraaviin tahoihin: Viexpo, Kemianteollisuus KT ry, Sitra ja Business Finland ja viimeisempänä, mutta ei vähäisimpänä konsulttiyrityksiin, kuten Chemitec Consulting Oy, valmiina toteuttamaan innovaatiosi menestyksekkäästi markkinoille.