Siirry sisältöön
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Biokaasulaskuri

Chemitec kehitti uuden ilmaisen biokaasulaskurin Business Finlandin rahoituksen avulla

Chemitec Consulting Oy on kehittänyt biokaasulaskurin. Biokaasulaskuri perustuu jätteen anaerobiseen käymiseen ja se on suunniteltu laskemaan biokaasun tuottamiseen liittyviä arvoja niin pienille kuin suurille prosesseille. Business Finlandin R&D projekti tuki biokaasulaskurin kehitystyötä taloudellisesti.

Biokaasulaskuri on vapaasti käytettävissä Chemitecin nettisivuilla. Biokaasulaskuria on yksinkertaista käyttää ja sen avulla saadaan alustavia tuloksia seuraavista prosessien parametreistä:

  • Biokaasun tuotanto
  • Energiatuotanto
  • Bioreaktorin mitoitus
  • Investointikulut
  • Tuoton kehitys

Biokaasulaskuri on helposti saatavilla ja sen avulla voidaan laskea nopeasti ja sujuvasti kaikista kiinnostavimmat tiedot biokaasun tuotantoprosessista. Laskuri tarvitsee lähtötiedoiksi pelkästään jätteen määrään ja millaista biojätettä käytetään.

Biokaasulaskurin konsepti perustuu biojätteen anaerobiseen käymisprosessiin. Laskuri laskee potentiaalisen biometaanin tuotannon yksittäisen tai kahden lähtöaineen yhdistelmälle.

Biomassaprosessin monimutkaisuuden, lähtöaineiden vaihtelevuuden ja lähtöaineiden suhteen optimoimiseksi Chemitec Consulting Oy on myös kehittänyt biokaasulaskurin sisäiseen käyttöön, jolla voidaan laskea yksityiskohtaisempia seikkoja. Sisäisen käytön laskuri on kehitetty tarjoamaan optimaaliset ratkaisut asiakkaiden haastaviin ongelmiin. Laskurissa on useita osia, joiden avulla saadaan tarkempia ja yksityiskohtaisempia laskelmia asiakkaan prosessista. Nämä perustuvat asiakkaan kriteereihin biokaasun tuotannosta, biokaasulaitoksesta, mitoituksesta, investointikuluista sekä energian- ja voimantuotannosta.

Tutkimus- ja kehitystyö biokaasulaskurin parissa kehitti Chemitecin kykyä ja osaamista biokaasun alalla. Tämän lisäksi laajensimme palveluitamme jätteen hyödyntämisen alalla.

Arvostamme asiakkaitamme, joten luotettavat tulokset ja kestävät ratkaisut ovat avainasemassa yhteiselle menestykselle.

Laskuriin pääset tästä linkistä: www.chemitec.fi/biokaasu