Kattilalaitosseminaarissa uutta tietoa

23.09.2016

Chemitec järjesti elo-syyskuun vaihteessa jo perinteeksi muodostuneen kattilalaitosseminaarin asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen. Seminaari alkoi vierailulla Hyvinkään Lämpövoiman uudelle, KPA Uniconin toimittamalle, 10 MW pellettilämpökeskukselle. Pelletillä korvataan talvipakkasilla maakaasua ja öljyä. Hyvinkäältä matka jatkui Helsingin Salmisaareen, jossa tutustuttiin Helenin pelletin varastointi- ja syöttöjärjestelmään, jonka BMH Technology on toimittanut. Pelletillä korvataan osa suuren kattilan hiilienergiasta. Ekskursion jälkeen yhteistyökumppanit BMH Technology, KPA Unicon ja VEO kertoivat matkalla Tallinnaan yritysten viimeisimmistä tekniikoista ja tulevaisuudennäkymistä.

Hyvinkään Lämpövoiman 10 MW pellettilämpölaitos

Hyvinkään Lämpövoiman 10 MW pellettilämpökeskus.

Seuraavana päivänä vierailtiin Kiisan kaasuvoimalaitoksella lähellä Tallinnaa. Voimalaitos tuottaa Viroon 140 MW varavoimaa. Laitoksen on toimittanut Wärtsilä. Vierailun jälkeen päivää jatkettiin seminaariesityksillä. BMH Technology esitteli polttoaineiden käsittelyn uusimmat ratkaisunsa ja VEO kertoi adaptiivisesta BALANCE+ −säätökonseptistaan, joka on kehitetty energiantuotantolaitosten tarpeisiin. KPA Uniconin esitelmät pureutuivat Big datan hyödyntämiseen energiantuotannossa sekä energiantuotannon elinkaaripalveluihin. Lisäksi Chemitec esitteli pienten polttolaitosten nykyistä ja tulevaa moninaista ympäristölainsäädäntöä. Virallisen osuuden jälkeen siirryttiin koko porukan voimin nauttimaan hyvästä ruoasta ja iloisesta mielestä Balthasar-ravintolaan Tallinnan Vanhaankaupunkiin.

Chemitecin seminaariesitelmä pienten polttolaitosten ympäristölainsäädännöstä.

Chemitecin seminaariesitys pienten polttolaitosten ympäristölainsäädännöstä.

Kattilalaitosseminaarin viimeisenä päivänä ohjelmassa oli joko golfausta tai kulttuuria. Golffarit suuntasivat heti aamiaisen jälkeen Estonian Golf & Country Clubille ja kulttuurista kiinnostuneet vierailivat Lentosataman merimuseossa.

Kiisan varavoimala

Vierailu Kiisan uudelle varavoimalaitokselle Virossa.

Kiitämme lämpimästi kaikkia osanottajia!